Beroepschauffeur C en/of D blijven..

De code 95 krijgt u door het behalen van de basiskwalificatie.

Om beroepschauffeur te blijven, moest u uiterlijk 10 september 2016 een geldige code 95 op uw rijbewijs hebben staan. ( D rijbewijs 10-09-2015),  vanaf deze datum is de code 95 weer vijf jaar geldig. Om de code te verlengen volgt u 35 uur nascholing, waarvan ten minste één praktijktraining. Als u dit niet doet kunt u de code 95 niet verlengen en mag u niet meer beroepsmatig rijden. Begin op tijd met het volgen van nascholing, dit kan vanaf vijf jaar voor de einddatum van de code 95.

Alleen nascholingscursussen die door het CBR zijn gecertificeerd, tellen mee voor de verplichte nascholing. Van de 35 uur nascholing moet minimaal één cursusdag een praktijktraining zijn.

Petra Ruijgrok Trainingen is een door het CBR erkende opleider voor Code 95.

Er zijn trainingen ontwikkelt die u, als beroepschauffeur kunt volgen t.b.v. uren voor het geldig houden van uw chauffeursdiploma.  Na het volgen van deze training krijgt u 7 uur/punten per cursus bijgeschreven.

Als je bent aangesloten bij het cao voor Transport en Logistiek Nederland (TLN) komen een aantal cursussen waarschijnlijk in aanmerking voor een vergoeding door de SOOB-subsidie. De van toepassing zijnde subsidie staat vermeldt bij de betreffende cursus

Training  1 - Effectief communiceren in de beroepsgroep

Training 2 - EHBO

Training 3 A - Praktijktraining zuinig en economisch rijden

Training 3 B - Praktijktraining rijoptimalisatie

Training 4 - Sociale veiligheid en omgaan met agressie

Training 5 - Leefstijl fit en gezond op weg

Training 6 - Heftruck (vanaf winter 2019)

Training 7 - Actualisering kennis en vakbekwaamheid chauffeur

Training 8 - Fysieke belasting

Training 9: Lading zekeren

 

Bekijk het agendaoverzicht Inschrijven Code 95