Beroepschauffeur C en/of D blijven..

De code 95 krijg je door het behalen van de basiskwalificatie.

Om beroepschauffeur te blijven, moest je uiterlijk 10 september 2016 een geldige code 95 op je rijbewijs hebben staan. (D rijbewijs 10-09-2015), vanaf deze datum is de code 95 weer vijf jaar geldig. Om de code te verlengen volg je 35 uur nascholing, waarvan ten minste één praktijktraining. Als je dit niet doet dan kun je de code 95 niet verlengen en mag je niet meer beroepsmatig rijden. Begin op tijd met het volgen van nascholing, dit kan vanaf vijf jaar voor de einddatum van de code 95.

Alleen nascholingscursussen die door het CBR zijn gecertificeerd, tellen mee voor de verplichte nascholing. Van de 35 uur nascholing moet minimaal één cursusdag een praktijktraining zijn.

Petra Ruijgrok Trainingen is een door het CBR erkende opleider voor Code 95.

Er zijn trainingen ontwikkeld die je als beroepschauffeur kunt volgen t.b.v. uren voor het geldig houden van jouw chauffeursdiploma. Na het volgen van deze training krijg je 7 uur/punten per cursus bijgeschreven.

Als je bent aangesloten bij het cao voor Transport en Logistiek Nederland (TLN) komt een aantal cursussen waarschijnlijk in aanmerking voor een vergoeding door de SOOB-subsidie. De van toepassing zijnde subsidie staat vermeld bij de betreffende cursus

Training  1 - Effectief communiceren in de beroepsgroep

Training 2 - EHBO

Training 3 A - Praktijktraining Rijvaardigheid inclusief Het Nieuwe Rijden

Training 3 B - Praktijktraining rijoptimalisatie

Training 4 - Sociale veiligheid en omgaan met agressie

Training 5 - Leefstijl fit en gezond op weg

Training 6 - Heftruck

Training 7 - Actualisering kennis en vakbekwaamheid chauffeur

Training 8 - Fysieke belasting

Training 9 - Lading zekeren

Training 10- U24-1 Chauffeurs dag

 

Bekijk het agendaoverzicht Inschrijven Code 95