Leefstijl fit en gezond op weg (U19-1)

JE EIGEN LEEFSTIJL ONDER DE LOEP

Op een gezonde manier leven is voor iedereen belangrijk en daar kan een leefstijl training bij helpen. Gezond leven betekent onder andere je lekkerder voelen, makkelijker bewegen en veel energie hebben. Voor een werknemer in de transportsector is dit extra belangrijk: een gezonde leefstijl zorgt ervoor dat je je werk beter kunt doen en het ook nog eens langer kunt volhouden. Lange werktijden, hoge werkdruk en soms zware lichamelijke werkzaamheden vreten immers energie! Handig dus als je fit bent. Bovendien is het veiliger voor jezelf en voor je medemens. Vermoeidheid is een belangrijke oorzaak van verkeersongelukken waarbij vrachtwagens betrokken zijn.

Steeds nadrukkelijker komt het belang van een gezonde leefstijl van chauffeurs naar voren. Belangrijk hierbij is bewustwording van de eigen voedings- en bewegingsgewoonten. Iedereen weet dat overgewicht en gebrek aan bepaalde voedingsstoffen leidt tot gezondheidsklachten, maar wat kunnen we hier nu eigenlijk zelf aan doen? Op een verantwoorde manier laden en lossen draagt bij tot gezonder bewegen. Daarnaast is een goede zit- en stuurhouding van belang om nek- en rugklachten te voorkomen.

De leefstijl training van Petra Ruijgrok Trainingen heeft tot doel je na te  laten nadenken welke gezondheidsrisico’s op de loer liggen in je vakgebied en huidige leefstijl.

Eens kijken naar wat een gezonde leefstijl inhoudt, er eens van gedachte over te wisselen bewust te zijn van bepaalde risico’s. Misschien kom je wel tot nieuwe ideeën rondom ingeslopen leefgewoontes.

Tijdens de cursus bestaat het uitvoeren van een fitheid test, waarbij glucose bepaling en bloeddrukmeten tot de mogelijkheid behoort.

Onderwerpen die behandeld worden tijdens deze training zijn:

  • Praktijk: conditietest, hartslagmeting tijdens test
  • Berekening BMI, toepassing theorie kennis
  • Gezonde voeding
  • Gezond bewegen
  • Alcohol en roken