Fysieke belasting (U20-1)

Je maakt kennis met de invloedfactoren van fysieke belasting op het lichaam. De oorzaken en gevolgen van fysieke overbelasting en hoe dit te voorkomen. Verder leert men hoe gezond te werken, goede werkhouding, techniek en werkomstandigheden.

 

Deze cursus wordt op maat verzorgd in samenwerking met Fysiotherapie Groenoord.

Micaela Egberink, eigenaar van Fysio Mica en Fysiotherapie Groenoord, heeft ruime ervaring als fysiotherapeut en daarnaast gespecialiseerd in specifieke training en coaching. De doelgroep Beroepschauffeur is haar absoluut niet vreemd.

Op dit praktijk gedeelte van de e learning maak je kennis met de invloedfactoren van fysieke belasting op het lichaam.

Hoe kun je zo gezond mogelijk werken, een goede werkhouding, techniek en werkomstandigheden toe passen. Zij heeft veel praktische tips en zal ingaan op de specifieke aandachtspunten die horen bij de fysieke belasting van jouw werkzaamheden.

Aandacht voor: 

  • ‘Core stability’ staat voor rompstabiliteit. Dit is een combinatie van spierbalans en spierkracht in het midden van het lichaam en onmisbaar in een juiste belasting.
  • Tiltechnieken: technieken en werkhoudingen;
  • Goed zitten: stoelinstellingen
  • Toepassing van de juiste technieken met verplaatsen, trekken en duwen met rol containers etc.
  • Nuttige tips, oefeningen gericht op jouw eigen situatie; met als doel de eigen werksituatie zelf te verbeteren.

Deze training past ook prima bij teamleiders/logistieke planners. Door haar ervaring kan Micaela hier naadloos op aansluiten.

Resultaat:

Deelnemers krijgen inzicht in het belang van een goede werkhouding en werksituatie. Hierbij leren zij fysieke risico's voorkomen en zijn zich bewust van het belang van een goede fysieke en mentale gezondheid.

Deze cursus is gecertificeerd bij Transport en Logistiek en komt in aanmerking voor SOOB-subsidie € 75,00.