Petra Ruijgrok Trainingen in het kort:

Petra Ruijgrok Trainingen is opgericht in maart 2013.

Ooit ben ik begonnen in de thuiszorg en na de nodige verpleegkundige werkervaringen en opleidingen afgerond te hebben, ben ik mij verder gaan ontwikkelen. Met name in de begeleiding van leerlingen en bijbehorende opleidingsvaardigheden. Communicatie heeft daarbij altijd mijn extra interesse gehad. Wat bleek, mensen motiveren en begeleiden om iets te bereiken werd echt mijn uitdaging.

Ik ervaarde namelijk dat ik dit ook kon koppelen aan mijn passie voor de zwemwereld. Als zweminstructeur gaf ik al jaren zwemles sinds ik zelf de zwemsport op jonge leeftijd ontdekte. Met de nodige instructeur diploma’s op zak was de stap om verder te groeien naar docent/trainer in de zwemwereld dichtbij.

Opleidingen van praktijkopleider tot docent/trainer op het gebied van zorg en welzijn leidde tot opleidersactiviteiten bij verschillende opdrachtgevers uit de zwemwereld. Met plezier werk ik al jaren samen met de KNZB en de Nationale Beroepsopleiding Zwemmen. Het begeleiden en opleiden tot zweminstructeur staat daarbij centraal. Met de ‘zorgsector’ altijd op de achtergrond kwam dan ook de EHBO op mijn pad. En of het nu in de zorgsector, zwembadwereld of waar dan ook is;

Adequaat en levensreddend kunnen optreden bij calamiteiten, ongevallen en incidenten in de periode tot er professionele hulpverlening is gearriveerd, levert je professioneel maar vooral ook persoonlijk veel op.

Via MFA® Europe en DAN Europe leerprincipes ben ik er van overtuigd dat deze doelstelling op een prettige en effectieve manier aangeboden worden. Uitgaande van een praktische en actieve  leermethode die zorgt voor zelfvertrouwen in het kunnen en durven handelen bij een levensbedreigende calamiteit.

Kennis van de Transportsector deed ik privé-matig op. Het coördineren van opleidingen en begeleiden van leerlingen in het transportbedrijf leidde tot het verzorgen van Code 95 trainingen voor Beroepschauffeurs. EHBO en Communicatieve Trainingen, praktisch met activerende werkvormen sluiten aan bij mijn kennisgebied en de achtergrond van de beroepschauffeur.

Ervaringsgericht, competentiegericht en vooral interactief met veel plezier!!