• darkblurbg

Heb je een aanvullende ziektekostenverzekering? Dan is het mogelijk dat je de opleiding vergoed kunt krijgen.

Waar staat Medic First Aid® Europe voor?

Het Medic First Aid ® Europe trainingsproces is gebaseerd op een speciaal ontworpen en effectief gebleken leertheorie: praktiserend onderwijs, empirisch onderzoek en activerende didactische werkvormen, waarbij gebruik wordt gemaakt van het “horen, zien, doen, vertellen en ondergaan” principe. Hierdoor ontstaat voor de cursist een gecentreerde leervorm in een stressarme leeromgeving.

 

Nationale en Europese erkenning

Derhalve voldoet het MFA ® Europe materiaal en de diverse specifieke cursus eindtermen aan: het Arbowet besluit; de WHVBZ; de regeling Kinder EHBO voor Gastouders en andere, in Nationaal en/of  Europees verband wettelijk voorgeschreven, vereisten.

Vanzelfsprekend is het les- en leermiddelen materiaal vormgegeven op basis van de internationale afspraken en richtlijnen op het gebied van reanimatie, patiëntenzorg en slachtofferhulp.

Zodoende is er ook een grote lijst van erkenning door zowel landelijke (sport) bonden, onderwijsinstellingen en vak- en branche organisaties.

Voor verdere informatie verwijs graag verder ik naar de MFA ® Europe website.

 

MFA modules

MFA is opgebouwd uit modules. Een module kan te allen tijde worden aangevuld met een vervolgcursus. Wanneer de module Basic Life Support (BLS) of Eerstehulpverlener (EHV) is behaald, kan deze uitgebreid worden met vervolgmodules als kinder-EHBO, AED of bijvoorbeeld Eerste hulpverlener Allround (EHV-A).

Voor deze vervolgcursussen is geen extra studiemateriaal nodig. Alle kennis en theorie is terug te vinden en de basismap van waaruit de lessen worden opgebouwd. Zelfstudie is dus altijd mogelijk en daardoor kan de vervolgcursus zo compact mogelijk worden aangeboden.

 

Re training / herhalingscursus

Het is belangrijk om je vaardigheden op peil te houden. Om de geldigheid van het MFA-certificaat te blijven houden moet je jaarlijks updaten. Daarvoor bieden wij herhalingscursussen, ofwel re trainingen aan.

 

Een greep uit het cursus agenda:

*BLS cursus ( inclusief AED),  tijdsduur 4 tot 6 contacturen

Basis Eerste Hulpverlener Volwassenen. Betreft Levensreddende handelingen en eenvoudige verbandleer (kernvaardigheden ehbo / spoedeisende ehbo)  in combinatie met de reanimatie.

*EHV-Allround cursus( inclusief AED), tijdsduur 14 contacturen ( 2-4  uur zelfstudie)

Inhoud o.a. reanimatie voor volwassenen, kinderen en eventueel en uitbreiding naar zuigelingen. Deze EHBO cursus bestaat uit basis eerste hulpverlening (EHV), inclusief de module verbandleer en kleine ongevallen. Daarnaast leert u het uitoefenen van levensreddende handelingen (BLS) zoals reanimeren en het gebruik van een AED. Alles geheel conform de eisen van lokale wetgevingen, ARBO en BHV.

Na de cursus ontvangt u een Certificaat en bijbehorend pasje. De certificering wordt door NIKTA uitgevoerd. Het pasje is 12 maanden geldig. Hierna dient u weer een herhalingscursus te volgen

*Herhalingsdag/ re-training EHBO allround, tijdsduur 6 tot 8 uur.

Reanimatie,  gebruik van AED, letsel beoordeling en ziektebeelden etc. opgefrist.

*Herhalingsdag /re-training BLS, tijdsduur 2 tot 3 uur.

Reanimatie, incl.  gebruik van AED

Vanzelfsprekend krijgt u na het succesvol doorlopen van de re trainingen een nieuw MFA® Europe certificaat en MFA Europe pasje.

Volledig overzicht

Maatwerk

Zijn er binnen jouw bedrijf of vereniging meerdere personen die een cursus willen volgen? Dan is een gezamenlijke training de ideale optie. Alle modules die aangeboden worden kunnen ook in company verzorgd worden. Hierbij leggen we accenten op door jou aangegeven onderwerpen en passen we de gebruikte oefeningen en voorbeelden aan op de praktijk.

* Kosten  p.p. vanaf € 80,00 tot € 125,00  inclusief leermiddelen, MFA-registratie,

  • koffie en/of   lunchkosten.
  • Na de cursus ontvangt u een MFA  Certificaat en bijbehorend pasje. De certificering wordt
  • door NIKTA uitgevoerd.
  • Het pasje is 12 maanden geldig. Hierna dient u weer een herhalingscursus te volgen.
  • Prijs is exclusief BTW.

 *Informeer naar ‘last minute’ kortingen en gereduceerde prijzen in company -trainingen.

Inschrijven MFA©Europe